Back to All Events

Madonna

  • Helsingborgs Konserthus (map)

Ständigt avmålad, dyrkad och tillbedd av miljoner – Jesu moder Maria. För somliga en närmast kultartad, obegriplig vurm, för andra representerar Modern den renaste formen av liv och förebild. Det intryck som madonna-ikonen har haft på vår konst och kultur är enormt, och den har engagerat och provocerat genom alla tider. Den oantastliga ikonen, den rena formen av liv och underkastelse brottas med bilden av vad en människa ändå är i all sin felbarhet. Med den avslutande Mathis der Maler kommer kvällens program att bjuda på många klangbottnar, nya färger och stor musik.

Emmy Lindström Madonna
b. Steinberg/T. Kelly Like a Virgin
Benjamin Britten/imogen Holst
Rejoice in the Lamb
Paul Hindemith Mathis der Maler

Helsingborgs Symfoniorkester
Helsingborgs Konserthuskör
Fredrik Burstedt, dirigent

Biljetter

Earlier Event: March 17
Jordens sång
Later Event: April 27
Förklädd gud